showcase demo picture

Golfpaket

Strax utanför Vittsjö ligger golfbanan, en 18-håls bana i vacker skogs och parkmiljö. Vi kan i samarbete med dem erbjuda golfpaket med en eller flera greenfee, övernattning i dubbelrum samt frukostbuffé. Vi har även samarbete med Perstorps golfklubb, Hässlegårdens golfklubb och Skepparslövs golfklubb. Grundpaketspriset varierar beroende på veckodag och bana.

Alla paket måste bokas direkt hos oss inte via bokningssajter som booking eller dyl. då vi anpassar restaurangverksamheten efter våra paketgäster.

Hösterbjudande med början den 17/9-hela säsongen ut!

Vi erbjuder reducerade priser under höstveckorna då banan är som vackrast. Efter rundan välkomnar vi er in till ”after golf” framför vår mysiga brasa.  Är kläderna blöta har vi torkmöjligheter. I våra mysiga matsalar njuter ni av en välkomponerad höstmeny. Nu ingår även en välkomnsdrink i alla våra menyer.

Från 750:- Grundpaket med en greenfee samt övernattning och frukostbuffé

Höstlyxpaket. 2 rundor golf med övernattning i dubbelrum & frukostbuffé samt 3-rätters meny med välkomnstdrink 1500:-

Grundpaket  från 850:-  (nu 750:-)

Efter golfen välkomnar vi till after-golf framför brasan eller i vår trädgård. Vi har fullständiga vin och sprit rättigheter med en välsorterad bar och ett unikt sortiment av whisky, rom samt gin. För Er som önskar uppgradera Ert grundpaket bjuder vi till bords i våra trivsamma matsalar, med vita linnedukar och levande ljus. Vår ambition är att servera vällagad mat på närproducerade råvaror.

Golfpaket med 1 greenfee inkl. varmrätt: 1100:-
Golfpaket med 1 greenfee 2– eller 3-rätters: 1 200:-/1 300:-

Paket med 2 greenfee från 1200:- med varmrätt 1450:-

Efter en god natts sömn (dusch och toalett på alla rum) välkomnar vi till frukostbuffé innan nästa dags golfrunda.

Klubben för dig som inte bara vill spela, utan även trivas! Här spelar du golf på en spännande skogsbana som passar nybörjare såväl som singelhandikappare. Banan ligger mysigt inbäddad i ädel lövskog och varje hål är som ett nytt äventyr som öppnar sig. Så ge dig ett par timmars underhållning på vår vackra bana, vi lovar att du inte ångrar dig!

Se  vårmeny 2018 med priser

Wittsjö golfklubbs historia

Idén om att bygga en golfbana väcktes 1958 i styrelsen för Wittsjö Turisttrafikförening och en speciell golfkommitté bildades 1960 för att förbereda ärendet. Till att börja med undersöktes ett markområde vid Månsatorp, sydväst om Wittsjö. Undersökningarna leddes av ingenjör Anders Amilon och direktör Thure Bruce. Så småningom kom man fram till att området vid Ubbaltsgården kunde vara ett bättre alternativ. Området ägdes av bröderna Carl-Sigvard och Axel Roos, Malmö. Att driva lantbruk på området var inte längre aktuellt utan det fanns tankar om total skogsplantering. Bröderna Roos mötte arbetsgruppen med stor förståelse och välvilja. Golf_1
Vid ett offentligt sammanträde i februari 1961 på Turistgården tillsattes en interimsstyrelse för Wittsjö Golfklubb. Med kommunalkamrern J Å Nilsson som ordförande träffade interimsstyrelsen avtal med bröderna Roos om markområdet vid Ubbaltsgården. Amilon och Bruce hade under tiden utarbetat planer och kostnadsberäkningar för en 9-håls golfbana. I april samma år var röjnings- och anläggningsarbetena igång. Under tiden som sökandet av lämplig mark pågick genomfördes en regelrätt uttaxering av bidrag till projektet. Målgruppen var pensionatsidkare, andra företagare och enskilda personer i Wittsjö. Genom uttaxeringen fick man ihop c:a 50.000:-. Dåvarande Wittsjö kommun bidrog med 50.000:- och resten bestod bl a av ideella arbetsinsatser. Anläggningsarbetet utfördes av Landskrona Anläggnings AB till en kostnad av 101.050 kr.
Kalkylen höll inte riktigt utan slutsumman blev c:a 160.000:-. Arbetena avslutades våren 1962 och banan blev spelbar under sommaren. Som klubbhus användes ”Torpet” vid nuvarande 3:e tee. Den 27 mars 1962 hölls konstituerande sammanträde då stadgar för föreningen antogs. Vid mötet utsågs styrelse med direktör Carl-Sigvard Roos som ordförande för år 1962. Mötet beslöt att inträdesavgifter ej skulle finnas. Årsavgiften fastställdes till 250:- och för äkta makar 350:-. För junior under 21 år blev årsavgiften 50:- och för studerande mellan 21-26 år 100:-. Greenfee fastställdes till 5:- på vardagar, 8:- för lördagar- och söndagar samt veckogreenfee på 25:-.

 

Den officiella invigningen av de första nio hålen genomfördes 21 maj 1965 och det första golfslaget slogs av landshövdingen Bengt Petri.

Return to Previous Page

Furuliden

I Vittsjö finns många trevliga promenadstigar som leder dig runt våra många sjöar. Skåneleden går igenom vår by. I byn finns bankkontor, bankomat, pizzerior, pub, hårfrisörskor och fotvård. På ICA-nära finns postservice, ett mindre apotekssortiment samt ATG/Svenska spel.

Mike and Amanda

Värdparet Amanda och Mike

Vi på Furuliden önskar er hjärtligt välkomna och ser fram emot att göra Er vistelse minnesvärd! Oavsett om det är lunch, övernattning, fest, golf, gåsmiddag eller julbord önskar vi att få hälsa er välkomna och välkomna tillbaka!