showcase demo picture

Mord i huset

Vågar du vara med – Mord i huset

Roland Klasson och Annie Hultén från RoA4EVER kommer hit och ger er deltagare en genomgång med detaljerade instruktioner, ni blir tilldelade en roll och får en namnbricka med ert nya rollnamn och ett A4-papper med instruktioner, som är indelade i 3 delar:

1 Del 1 är en personbeskrivning som berättar lite om vem din karaktär är, vad den heter och vad den jobbar med mm.

2 Del 2 består av ett par ledtrådar som skall avslöjas/skvallras vidare så många gånger som möjligt under kvällen.

3 Del 3 är instruktioner som skall utföras under kvällen ibland på bestämda klockslag. På plats finns en rekvisitalåda och din instruktion kan se ut som följande: 10 minuter efter att festen officiellt börjat går du till rekvisitalådan och hämtar en bok. Lägg sedan boken i fönstret på andra våningen.

Sedan gäller det för dig att samla uttalade och fysiska ledtrådar (så många som möjligt) genom att mingla runt bland gästerna samtidigt som du får hålla koll på klockan, lämna dina ledtrådar (vilka är skrivna som skvaller) och utföra dina instruktioner. När mordet skett får deltagarna inspektera mordplatsen och sedan samlas i väntan på ”polisens” korta utredning. Därefter får de svara skriftligen på tre frågor. Vem som utförde mordet, varför det skedde och hur. Det hela avslutas med att Roland och Annie går igenom svaren och utser en vinnare. Efter spelet avnjuter ni en god middag och har då möjlighet att prata igenom era upplevelser och teorier med goda skratt. Om ni önskar kan Roland och Annie sitta med under middagen för att svara på ev. frågor osv. Hela spelet med introduktion tar ca 2 timmar.

Förkunskaper

Det krävs inga förkunskaper för att spela med oss. Alla som kan läsa en mening högt för en annan spelare och hämta en sak på ett visst klockslag kan vara med!

Klädsel

De flesta av mordgåtorna utspelar sig på någon form avfestlig tillställning, som tex svensexa, gala, familjehögtid eller liknande.Klädvalet är rätt så fritt, men vi rekommenderar något mittemellan jeans och smoking. Vi brukar skriva ”festklädsel” på våra inbjudningar.

Antal personer

RoA4EVER skriver mordgåtor för sällskap mellan 10-35personer. Det här är verkligen något som kan passa alla, både på konferensen, släktmiddagen eller en kul och annorlunda kväll med kompisgänget.Vi har hittills haft nöjda deltagare i åldrarna 15 till 75 år. Läs mer omRoA4EVER på www.roa4ever.se. Furuliden – Furuliden 1, 280 22 Vittsjö | Tel: 0451-221 94

Furuliden

I Vittsjö finns många trevliga promenadstigar som leder dig runt våra många sjöar. Skåneleden går igenom vår by. I byn finns bankkontor, bankomat, pizzerior, pub, hårfrisörskor och fotvård. På ICA-nära finns postservice, ett mindre apotekssortiment samt ATG/Svenska spel.

Mike and Amanda

Värdparet Amanda och Mike

Vi på Furuliden önskar er hjärtligt välkomna och ser fram emot att göra Er vistelse minnesvärd! Oavsett om det är lunch, övernattning, fest, golf, gåsmiddag eller julbord önskar vi att få hälsa er välkomna och välkomna tillbaka!