showcase demo picture

Restaurang

Vårt arrangemang i enskildhet och harmoni

 arrangerar er minnesstund i  enskild lugn och harmonisk miljö med levande ljus, blommor och vita linnedukar. Välj bland våra menyer nedan eller konsultera oss.

 

Smörgåsmeny

 

Smörgåstårta på buffé

Våra smörgåstårtor görs med färska råvaror, ni kan välja bland fisk och skaldjurstårta eller kött och ost. Vi har även en traditionell bland tårta.

189:-pp

Tre sorters lyxsmörgåsar serveras vid bordet

Tre smörgåsar med tre sorters bröd pålägg av fisk, ost och kött

195:- pp

Landgång serveras vid bordet

Våra landgångar är toppade med räkor och ägg, rostbiff med remoulad samt ost

185:-

Varmrätter

 

Buffé min 30 personer

Buffé bestående av en kötträtt alt fisk och vegetariskt om så önskas olika sallader, tillbehör och hembakat bröd

250:-pp

Kalvfilé

Kalvfilé på gödkalv serveras med husets rödvinsås samt ugnsrostade grönsaker och potatisgratäng

350:-pp

Ugnsbakad lax

Husets ungsbakade citruskryddade lax serveras med fina nypotatis, örtagårdsås och sparris

295:-pp

Fläskfilé

Fläskfilé med grönpepparsås, klyftpotatis och säsongens grönsaker.

265:- pp

Valfri tårta samt kaffe tillkommer 75:-pp

För varje unikt tillfälle

Kvällstid är våra hemtrevliga matsalar elegant dukade med levande ljus och vita linnedukar. Avsluta gärna kvällen framför vår öppna spis, samtidigt som ni botaniserar i våra välsorterade whisky och romskåp. Vi erbjuder allt från vällagad husmanskost och lokala specialiteter till internationellt kök samt vin- och whiskyprovningar. Ring för förslag och prisuppgift. Naturligtvis har vi traditionellt påskbord, liksom gåsmiddagar och julbord.

A´la Carte

Bröllop

Catering

Minnesstund

Ibland passar det bäst att ha festen eller högtidsstunden hemma, utan att behöva lägga tid på matförberedelserna själv. Ring oss för ideér och förslag, 0451 – 221 94

Lördagar från kl 17.00 Söndagar fr kl 12.00 Övriga tider ring för info. 0451-22194 eller mejla oss på info@furuliden.se

 

Gåsmiddag från 27/10 till den 17 nov

 

 

Aperitif med gåslevercrustad
Svartsoppa med krås och traditionella tillbehör
Alternativ
Husets skogssvampsoppa eller hummer bisque med oststång
Gås med rödkål, sviskon, äpple, brysselkål och gåsasås
Hemlagat äppelmos och gelé
Stekta småpotatis
Furulidens äppelkaka med vaniljsås
595:-

 

Vi har även gåsamiddag med övernattning paket för 995:- pp i dubbelrum med frukost 

Historia

Martinsdagen firades ursprungligen inför den 40 dagar långa fastetiden som sträckte sig fram till jul, en influens i kristendomen som bottnar i det då starka bysantinska inflytandet. Julfastan inom katolska kyrkan är idag i princip borta, men återfinns ännu i delar av den ortodoxa kyrkan. Sista kvällen före fastan, benämnd fastenatt i Skåne, var befolkningens sista chans att smörja kråset. I delar av Tyskland, främst i Mainz och det övriga Rhenlandet, är detta firande än i dag av stor betydelse. Martindagen var av tradition den dag då tiondet inkrävdes. Skatt betalades långt fram i historien in natura, bland annat i gäss, inte minst eftersom vinterhållning av djur var dyrt.

Dagens tradition

Dagens tradition hänger samman med ett helgon som firas den 11 november. Helgonet hette Martinius eller senare Martin av Tours. Detta var ursprungligen en romersk soldat från det område som idag är Ungern som hade konverterat till kristendom. I staden Tours ville ortsborna göra honom till biskop men själv var han inte lika intresserad av detta, enligt sägnen p.g.a. det stora ansvaret det förde med sig. Enligt den allmänt vedertagna sägnen gömde Martin sig bland gässen. I samband med detta kacklade gässen och avslöjade honom och han blev ändå biskop. Gässen äts således som straff för att dessa avslöjade honom. Händelsen lär ha utspelat sig den 11 november 371. En alternativ sägen berättar att invånarna i Tours använde list för att locka fram Martin: Rusticus skall ha känt till Martins gömställe, och bad honom besöka hans svårt sjuka fru. Eftersom Martin var hjälpsam tog han sina saker och följde med Rusticus hem. Vid ankomsten lär han ha varit väldigt smutsig efter att under en längre tid ha bott i en gåsastall.

 

Furuliden

I Vittsjö finns många trevliga promenadstigar som leder dig runt våra många sjöar. Skåneleden går igenom vår by. I byn finns bankkontor, bankomat, pizzerior, pub, hårfrisörskor och fotvård. På ICA-nära finns postservice, ett mindre apotekssortiment samt ATG/Svenska spel.

Mike and Amanda

Värdparet Amanda och Mike

Vi på Furuliden önskar er hjärtligt välkomna och ser fram emot att göra Er vistelse minnesvärd! Oavsett om det är lunch, övernattning, fest, golf, gåsmiddag eller julbord önskar vi att få hälsa er välkomna och välkomna tillbaka!